BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
inapoi
Theodora s-a nascut în municipiul Constanta, judetul Constanta, pe data de 12 mai 1998 ...
Theodora ...

La nastere totul a fost normal. Dupa 2 luni, însa, în urma unei raceli la plamâni, fetita a început sa respire din ce în ce mai greu. I s-a administrat un antibiotic injectabil si la ultima doza pulsul a crescut la 140 batai/min si respiratia era foarte grea. I s-a pus diagnosticul general de cardiopatie congenitala. S-a luat decizia sa se astepte pâna dupa vârsta de 3 luni, pentru a lasa organele sa se formeze. La vârsta de 2 luni si 3 saptamâni, în Spitalul Judetean din Constanta i se pune diagnosticul gresit de pneumonie interstitiala si i se administreaza antibiotic intravenos, în urma caruia a intervenit si un soc.

La 5 luni si 3 saptamâni familia decide sa o consulte la Spitalul Fundeni, unde a fost internata la pediatrie. Conferentiarul Popescu Ion îi face analize complete si s-au gasit 3 defecte în inima (2 defecte septale inter-ventriculare DSV si 1 defect septal inter-atrial DSA). Pur si simplu, fetita avea 3 sparturi în peretii inimii dintre ventricule si atrii, iar debitul de sânge era prea mare.

La nici un anisor face prima operatie ...

Datorita faptului ca la Fundeni nu s-a putut face operatia la o vârsta atât de frageda, familia a mutat fetita la Timisoara, unde, la 10 mai 1999, prof. Socoteanu Ion a facut prima interventie (s-a estimat ca daca fetita mai întârzia 2 luni murea). La vârsta de 1 anisor cântarea doar 6 kg si jumatate si nu avea nici un dintisor iesit. S-a executat un "banding de artera pulmonara", adica o gâtuire a arterei pulmonare pentru a scadea debitul de sânge care circula prin inima. Dupa numai 24 de ore, au început sa-i iasa primii dintisori, i s-au întarit oasele si a început sa ia în greutate. Au urmat controale periodice la 1 luna, 3 luni, 6 luni, 1 an si, apoi, anual...

La vârsta de 2 ani si 8 luni, pe data de 26 ianuarie 2001, prof. Socoteanu executa a doua interventie pe cord deschis în care reuseste sa închida 1 DSV si 1 DSA. Din pacate, cel de-al doilea DSV a fost de negasit. Au urmat, din nou, controale periodice la 1 luna, 3 luni, 6 luni, 1 an si, apoi, anual... Timp de 1 an, i s-a administrat fetitei si tratament medicamentos. Totul a revenit la normal pâna la vârsta de 6 ani, când s-a constatat ca debitul de sânge care scapa în plamâni s-a dublat.

S-a reintrodus tratamentul medicamentos si, dupa 6 luni, debitele au revenit la valorile initiale. Însa, din aprilie 2006, debitele s-au dublat iarasi si a treia interventie chirurgicala a devenit imperios necesara. Spartura are în momentul de fata circa 4 mm, este într-o zona musculara (de aceea, este si foarte greu de detectat) si trebuie operata imediat.

Problema este ca a treia interventie pe cord deschis (prin deschiderea aceleiasi taieturi) este foarte-foarte riscanta, putând fi fatala. Prof. Dr. Günther Laufer din Innsbruck, Austria, un renumit specialist, a fost de parere ca a treia interventie este exclusa din start. Singura solutie, în aceasta situatie, este introducerea prin artera principala femurala a unei "umbrelute", care sa ajunga la locul respectiv, sa se deschida si sa astupe spartura respectiva. În functie de calitatea "umbrelutei", aceasta costa în jur de 5-6.000 euro.

La ora actuala, în România, acest gen de operatii sunt foarte rare si fara certitudine 100%. În Austria, la Innsbruck, (si, se pare ca si la Budapesta, Ungaria) acest gen de operatii se fac câte 4-5 zilnic cu certitudine 100%. Având în vedere dificultatea operatiei, datorita faptului ca spartura este în zona musculara (care pulseaza continuu), solutia salvatoare si cu certitudine 100% ramâne Prof. Dr. Günther Laufer din Innsbruck, Austria. Executia acestei operatii necesita o precizie fantastica, pentru a pozitiona
"umbreluta" exact în pozitie, dar mai ales, pentru a o deschide exact în momentul în care muschiul se relaxeaza.

Familia multumeste din toata inima pentru sprijinul vecinilor din bloc si pentru efortul financiar depus de colegii de scoala ai Theodorei si profesorii lor: D-nei Directoare Oprea Maria, D-nei Învatatoare Suciu Florentina (clasa a I-a C), D-nei Prof. Sarivan, precum si tuturor cadrelor didactice din cadrul Scolii Generale Nr. 24, "Ion Jalea", din Constanta.

Datele de contact ale familiei Minciu ...

Adresa: str. Stefan cel Mare, nr. 128A, bl. F1, sc. D, et. 1, ap. 62, Constanta, judetul Constanta
telefoane fixe: 0241-515390 (RomTelecom), 0341-411419 (RDS), fax: 0341-814524,
telefoane mobile: 0722-720849 (Liviu Minciu, tatal), 0723-223736 (Camelia Minciu, mama),
adrese de e-mail (si Yahoo ID): liviu.minciu@yahoo.com, liviuminciu@yahoo.co.uk

Pentru ajutor financiar sunt deschise urmatoarele conturi:
Raiffeisen Bank (www.raiffeisen.ro) COD SWIFT: RZBRROBU

in Euro: RO19 RZBR 0000 0600 0795 9968
in RON: RO68 RZBR 0000 0600 0795 9959